160917_Vandaagisnu_Hanne_Eindconcert_03Nadat ik in 2013 afstudeerde begon ik in hetzelfde jaar met mijn master met Jeroen Reuling en Rene Berman.

Toen ik als jong meisje in Drenthe kwam te wonen kreeg ik vrij snel een plek als celliste in het Jeugd Symfonie Orkest Drenthe. Later besloot ik auditie te doen voor het  Groot Entree Orkest waarin ik werd toegelaten en werd gecoacht door cellist Johan van Iersel, vervangend solo cellist Concertgebouw orkest. In 2007 speelde ik mijn eerste Cellosolo concert tijdens het Buxtehudeorkest project met groot koor.

Tijdens mijn studie vormde ik mijn ensemble Duo MODus en Het Trio en nam ik deel in orkestprojecten o.l.v. Hans Leenders en Etienne Siebens. Waaronder het begeleiding orkest van 1e internationale harpconcours Nederland met artistiek leider Remy van Kesteren. Ik werd daarna meegevraagd voor een tournee  naar Italië met  het orkest I Romantici. Vervolgens kwam ik terecht in enkele studentenprojecten van het Metropole orkest. Na mijn periode met het orkestprojecten speelde ik mee in enkele beroeps begeleiding orkest waaronder het Musica Michaelis en HPO.

Verspreid in Europa heb ik een rij aan masterclasses kunnen volgen met Jaap Kruithof, Dimtiri Fershtmann en Melissa Phelp ensemble coaching gehad met Jeroen den Herder, Kees Hülsmann, David Waterman, Paul Biss en Chris Duindam en Viola de Hoog. 

Tijdens mijn master studie vormde ik cello duo Two of a Kind met Sebastiaan van den Bergh. Als ensemble gaan we nu door het land en verzorgen wij op verschillende podia en in concertreeksen concerten met twee celli. In deze concerten proberen wij het grote bereik en de vele mogelijkheden van de cello ten gehore te brengen in bekende en minder bekende werken. Daarvoor volgden we met het cello duo interpretatie masterclass met Jeroen den Herder.

Naas het cello duo speel ik regelmatig samen met pianist Mark Beursgens en zijn we de uitdaging aangegaan om verschillende sonata, uit verschillende tijdsperiode, in het repertoire op te nemen. Zoals de sonate van Brahms, Grieg en Strauss.

Afgelopen paar jaar ben ik mij naast modern cello ook gaan toeleggen aan Barok cello, waarbij Viola de Hoog me de nodige masterclasses heeft gegeven.

Om het vak cello doceren nog meer onder de knie te krijgen heb ik methodiek en didactiek gevolgd bij Els van Oldenbourgh, Jeanny Beerkens. 

Ik wil celloles van Hanne!